Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message У Криму варто вжити антитерористичних заходів після української диверсії в Джанкої

Пропагандисти поширюють позицію Міноборони РФ про «займання з детонацією на території майданчика тимчасового зберігання боєприпасів» у Джанкойському районі Криму. Зокрема про те, що вибухи на військових складах — справа українських диверсантів, яких не впіймали.

Нагадаємо, зранку 16 серпня в Криму поблизу селища Азовське Джанкойського району вибухнув склад боєприпасів, у Джанкої сталася пожежа на трансформаторній станції, на авіабазі в Сімферопольскому районі пролунали вибухи.

Центр протидії дезінформації при РНБО України назвав основні тези коментарів пропагандистів:

  • головний ворог РФ — недбалість військових: склад зброї і техніки на загальному огляді просто неба без маскування;
  • серед кримчан багато тих, хто симпатизує українському режиму — настав час виявити та позбавитися «бандерівської агентури» та співчуваючих;
  • у Криму мають початися антитерористичні заходи: блокпости, заборона користування безпілотниками, кадрові чистки.

У ЦПД зауважили, що акцентування пропагандистами на проблемі диверсантів дає зелене світло збільшенню кількості фсб-вців, посиленню перевірок на автодорогах з метою пошуку «сплячих агентів СБУ» і виявленню проукраїнських кримчан.

Нагадаємо, росіяни назвали «детонацію снарядів» також причиною вибухів у Криму 9 серпня. Міноборони України повідомило, що не може встановити причину займання.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join