Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк США визнали, що проводили досліди над злиденними та психічно хворими українцями

Цю тезу поширює російська пропаганда у своїх ЗМІ, зокрема її згадували в межах скликаної Росією офіційної консультативної зустрічі під час проведення Конвенції про біологічну зброю. У їхніх повідомленнях ідеться, що США не тільки будують нові біолабораторії, а й проводять досліди над вразливою групою людей — злиденними та психічно хворими. Мовляв, Вашингтону байдуже на людей, лишень би виготовити нову зброю.  Проте це неправда. 

Аналітики Центру протидії дезінформації повідомляють, що за тиждень до появи цієї неправди Держдеп США вже писав, що під час консультацій у присутності 89 країн Сполучені Штати та Україна навели докази, які рішуче спростовували абсурдні та неправдиві заяви Росії про розроблення біологічної зброї та біолабораторій США в Україні.

Пропагандисти поширюють цей фейк на тлі викритих вчинених Росією воєнних злочинів в Ізюмі, які роспропаганда очікувано назвала фейком. Тривалий час російська пропаганда дотримувалася інформаційної тиші щодо підсумків зустрічі під час Конвенції. Водночас сама зустріч відбулася ще 9 вересня. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись