Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Що кажуть пропагандисти з нагоди річниці збиття малазійського «Боїнга»

Російські пропагандисти, користуючись річницею збиття літака рейсу MH-17 над Донеччиною, продовжують намагатися звинуватити у цій трагедії Україну. Вони активно поширюють повідомлення про те, що Україна нібито «навмисно не закрила повітряний простір» і що літак нібито був збитий «за планом СБУ», який передбачав введення військ НАТО на територію України після цього теракту. Усі ці заяви російських пропагандистів є недостовірними. 

На них звернули увагу фахівці Центру протидії дезінформації при РНБО. Вони розʼяснили, що відповідальність за збиття літака рейсу MH-17 повністю лежить на Росії. Міжнародне розслідування встановило, що літак був збитий ракетою із зенітно-ракетного комплексу «Бук», який був доставлений з Росії на територію, контрольовану проросійськими бойовиками на сході України. Про лицемірність Росії свідчить і той факт, що вона переховує на своїй території трьох осіб, яких суд у Нідерландах у 2022 році визнав винними у причетності до збиття літака. 

Така поведінка свідчить про систематичну стратегію Росії щодо уникнення відповідальності за свої дії, спрямовану на дезінформацію та маніпуляцію громадською думкою. Незважаючи на всі зусилля Росії, правда на боці України, і міжнародна спільнота продовжує підтримувати Україну у прагненні до справедливості для жертв цього жахливого теракту.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись