Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Російські ракети не пошкоджували Бабин Яр в Києві

Таку тезу поширюють російські пропагандистські ЗМІ. У своїх повідомленнях вони звинуватили у брехні Володимира Зеленського, який нібито збрехав під час свого виступу перед парламентом Ізраїлю, сказавши, що російські ракети вдарили по Бабиному Яру. Як пише StopFake, посилаючись на ізраїльського журналіста агітпроп пише, що на території меморіалу немає руйнувань.

Насправді під час обстрілу Києва 1 березня російська армія обстріляла київську телевежу: одна ракета поцілила в технічну будівлю телецентру, друга — в будівлю «Авангарда», розміщену на території колишнього єврейського цвинтаря. «У будь-якому разі йдеться про обстріл території меморіального комплексу Бабин Яр, а не про те, що було пошкоджено конкретні пам’ятники. За даними Об’єднаної єврейської громади України, від російських обстрілів вже постраждали Харківська синагога (одна з найбільших в Європі), єврейський цвинтар у Білій Церкві та низка інших єврейських об’єктів в Україні», — пише StopFake.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись