Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Очільник МАГАТЕ «проти» демілітаризації Запорізької АЕС

Про таке пишуть проросійські телеграм-канали з посиланням на Запорізького колаборанта Володимира Рогова. Рогов у своєму телеграм-каналі пише про те, що нібито голова Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі не вважає за потрібне демілітаризацію Запорізької АЕС. Мовляв, ідеться виключно про припинення вогню з обох боків у районі атомної станції, але не про виведення російського військового контингенту з території АЕС. Це не так.

Насправді генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі в інтерв’ю для італійської газети La Repubblica сказав, що виведення російських озброєнь із Запорізької АЕС буде частиною угоди Агентства з Україною та Росією. Наразі, за його словами, сторони домовилися не стріляти ні по об’єкту, ні з об’єкту. Але ці домовленості попередні, їх ще уточнюватимуть.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись