Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Bloomberg: «Дії ЗСУ в Курській області стали найбільш невиправданою військовою операцією за кількістю втрат»

У анонімних телеграм-каналах поширюють нібито відеосюжет від Bloomberg. У ньому йдеться, буцімто військовий аналітик та генерал у відставці Бредлі Герік давав інтерв’ю для подкасту виданню Military.com: там він начебто висловив думку, що досягнуті в Курській області результати «нікчемні» та не варті великих матеріальних і людських втрат, яких зазнали ЗСУ в цій операції.

Аналітики VoxCheck пояснили, що Bloomberg не публікував схожого сюжету. Більш того,  подібного відео немає ні на офіційному сайті видання, ні на сторінках медіа в інстаграмі, фейсбуці, твіттері (X), тіктоці та ютубі

Водночас генерал у відставці Бредлі Герік ніяк не коментував операцію, усі його цитати вигадані. Він ніколи не давав коментарів у подкасті Military.com. Хоча у Military.com висвітлювали наступ України на Курщині, утім не посилалися на цього аналітика. В онлайн-виданні вважають, що операція в Курській області довела «здатність України перехопити ініціативу» і підняла бойовий дух її бійців. 

Читайте ще: США начебто причетні до операції в Курській області

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись