Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Більшість громадян України переходить на бік Росії через «неподобства київського режиму»

Про це пишуть російські ЗМІ з посиланням на статтю в онлайн-журналі The Federalist «Оскільки українці втікають до Росії, нам слід запитати себе, рятують наші мільярди демократію чи допомагають корупції» (As Ukrainians Defect To Russia, We Should Ask Whether Our Billions Are Saving Democracy Or Aiding Corruption).

Публікація в The Federalist містить низку маніпуляційних тез, які в підсумку вибудовують пропагандистський меседж про громадянську війну в Україні.

Починаючи з 2014 року, кремлівська пропаганда через деяких американських і західних журналістів активно намагається нав’язати думку про внутрішнє протистояння між громадянами України, «громадянську війну» на Донбасі та «геноцид російськомовних».

Згідно із травневим опитуванням Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) про сприйняття російсько-української війни серед громадян України, лише 1% українців має «переважно проросійську позицію». Інше опитування КМІС, також проведене у травні, показало, що лише 2% громадян України добре ставляться до Росії, тоді як 92% – погано. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись