Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Американці даремно платять за «демократію» в Україні

Російські медіа поширюють цей меседж з посиланням на американського журналіста Бена Свонна. Також у соціальних мережах Свонн поширює інші меседжі, співзвучні російській пропаганді: російський рубль — найстабільніша валюта цього року; американські санкції позитивно впливають на економіку Росії; країни БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай, Південна Африка) готові протистояти економічній війні Заходу. Також він стверджує, що для стабільності цін на харчові продукти, керівництво США в непублічно закликає іноземні компанії купувати російське добриво. Раніше Свонн заперечував відповідальність Росії за збиття літака MH17.

Як пише Центр протидії дезінформації, маніпулятивне використання заяв іноземних «експертів» це — тактика ворога, спрямована на підрив довіри до союзників України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись