Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Від імені ДСНС у телеграмі поширюють повідомлення про «евакуацію» низки населених пунктів Кременчуцького району Полтавщини

Інформацію стосовно проведення «евакуації» з населених пунктів Полтавської області через імовірні ракетні обстріли Кременчуцької ГЕС анонімні користувачі поширюють в особистих повідомленнях. При цьому вони посилаються на Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Однак це — дезінформація, про що повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. Водночас у ДСНС уже також відреагували на це. Там заявили, що такі повідомлення є «ворожим інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації». 

У Центрі також вкотре закликали довіряти лише верифікованим джерелам інформації. Раніше ми писали, що невідомі від імені ДСНС України оголосили фейкову евакуацію з Харкова.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись