Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна нібито провокує ядерну ескалацію на ЗАЕС

Прокремлівські медіа поширюють повідомлення, буцімто саме «Київський режим», а не Росія, обстрілює найбільшу в Європі атомну електростанцію ― Запорізьку АЕС. Стверджуючи це, пропагандистські ресурси посилаються на відповідну заяву представниці МЗС РФ Захарової.

Однак ця інформація ― фейкова. Саме Росія після захоплення нею Запорізької АЕС наражає Україну та світ на загрозу ядерної катастрофи. Про це пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. Росія розмішує вояків своєї окупаційної армії на території ЗАЕС, військову техніку, а також незаконно втручається в роботу атомної станції. Також, за даними Головного управління розвідки, Росія імітує атаки дронами по ЗАЕС з метою обвинуватити Україну. А слова Захарової ― це просто брехня.

Зрештою, саме РФ провокує ядерну ескалацію багаторазовими погрозами застосування ядерної зброї проти України та інших європейських країн. Раніше ми спростовували інформацію, що МАГАТЕ нібито «задоволене станом ЗАЕС під контролем Росії».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись