Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message ЗСУ нібито перекидають резерви на Сумщину, готуючись до активізації бойових дій в області

Російська пропаганда використовує українські сюжети про навчання прикордонників для поширення в українському інфопросторі дезінформації про буцімто підготовку Силами оборони України наступальних дій із Сумщини на Курську область Росії, що «призведе до посилення бойових дій у Сумській області». 

Водночас росіяни поширюють інформацію й про нібито підготовку Росією наступу на Сумщині. Насправді ж наразі Росія не має достатніх резервів для наступу в цьому регіоні. Згідно з Центром протидії дезінформації при РНБО, така риторика має змусити ЗСУ відтягнути резерви від Купʼянська.

Також у цьому випадку Росія вдається до однієї з тактик пропаганди, використовуючи страх, непевність та сумніви для досягнення власних цілей. Тобто, цільовою авдиторією подібних меседжів є ще й жителі прикордоння. Адже ще одна мета агітпропу ― змусити якомога більше цивільних українців виїхати з прикордонних регіонів України. Крім того, у такий спосіб Росія намагається виправдати свої терористичні удари по населених пунктах Сумщини.

• Читайте також: Харків нібито «готують до оборони», створюючи з житлових будинків «фортеці»

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join