Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Житомирська міська рада нібито закупила два квадрокоптери аж за 530 мільйонів гривень

Проросійські ресурси поширюють інформацію, що міська рада Житомира передала 30-ій окремій механізованій бригаді два квадрокоптери, на закупівлю яких буцімто витратили 530 мільйонів гривень. За словами пропагандистів, це вказує на те, що значну частину коштів було вкрадено місцевими чиновниками. Це — фейк. 

Фахівці з Центру протидії дезінформації при РНБО опрацювали цей кейс. Як виявилося, насправді на закупівлю двох «пташок» було витрачено 530 тисяч гривень. Про це Житомирська міська рада повідомила на своєму телеграм-каналі.

Російським пропагандистам характерно спотворювати інформацію, домальовуючи нулі до чисел або замінюючи одне чи кілька слів у реченні, щоб видати бажане за дійсне. Раніше ми аналізували інформацію, що 200-500 тисяч українців нібито втратили кінцівки через війну, хоча в оригіналі йшлося про 20-50 тисяч військових.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join