Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Зеленський нібито «свідомо знищує український народ», щоб перетворити Україну на «табір для мігрантів»

Пропагандисти поширюють в анонімних телеграм-каналах інформацію, що президент України Володимир Зеленський нібито свідомо «знищує український народ» під приводом війни, щоб перетворити Україну на «табір для мігрантів» із Європи та передати всі ресурси країни західним корпораціям. Втім це - неправда.

Цей меседж є типовим прикладом російської дезінформації, спрямованої на підрив морального духу населення та створення панічних настроїв. Повномасштабне вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року було актом агресії з боку Росії, а не свідомою політикою української влади. Україна захищається від агресора, який порушив міжнародне право та суверенітет країни. Президент Володимир Зеленський та українське керівництво ведуть боротьбу за збереження незалежності та територіальної цілісності України, а не «знищують народ». Їхня мета — зберегти українську державу та захистити її населення від загроз з боку агресора.

Заява про те, що Україна буде використовуватися як «табір для мігрантів» — це абсолютно безпідставна теорія змови. Україна прагне інтеграції до європейської спільноти як повноцінний партнер, і немає жодних ознак того, що країна стане центром для мігрантів, депортованих з ЄС. Такі чутки — це класичні спроби Росії розпалити страхи та соціальну нестабільність. Твердження, що українці «воюють за те, щоб віддати ресурси західним корпораціям», є частиною антизахідної пропаганди. Україна отримує допомогу від західних держав для захисту від російської агресії, а не для того, щоб віддати свої ресурси. Ця допомога спрямована на підтримку оборони та відновлення країни. Використання етнічних стереотипів і натяки на «чужинців», які нібито мають захопити Україну, є намаганням посіяти розбрат серед українців і підірвати єдність суспільства. Такі наративи є небезпечними і мають на меті створити атмосферу недовіри та страху.

Російська пропаганда намагається дискредитувати Зеленського та його уряд, щоб знизити підтримку населення і посіяти сумніви щодо мотивів війни за незалежність України. У такий спосіб пропагандисти також намагаються представити допомогу з боку Заходу як загрозу для суверенітету України, що не відповідає дійсності. Меседжі такого типу спрямовані на емоційний вплив, щоб деморалізувати українське суспільство, поширювати страх і сумніви щодо майбутнього країни.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join