Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Зеленський нібито допускає проведення в Україні референдуму про закінчення війни за «корейським» сценарієм

На початку липня 2024 року в інтервʼю для Bloomberg президент України Володимир Зеленський нібито заявив, що в Україні може бути винесений на референдум «корейський» або інший сценарій закінчення війни, і народ на референдумі скаже, що важливіше – «втома від війни» чи «кордони 1991 року». Таку інформацію поширюють російські пропагандисти.

Насправді словами Зеленського зманіпулювали, пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. Його відповідь журналістці Bloomberg на запитання: «Чи необхідно союзникам починати думати про німецьку модель, тобто дозволити Україні членство [в НАТО. – ред.] поки не вся територія України під її контролем?», ― вирвали з контексту.

Володимир Зеленський сказав, що насамперед Україні така пропозиція офіційно ніколи не надходила. Також президент України послався на Конституцію, заявивши, що будь-які зміни українських територій ― «це зміни Конституції, і це злочин». До цього він додав: «Якщо нам пропонують німецьку модель, або ще якусь, або «корейську» або тощо… В будь-якому випадку то треба розуміти, що нам пропонують, хто нам пропонує, для чого це робиться, а після цього зрозуміти думку всіх нас. Не тільки мою, а передусім всього суспільства. Бо суспільство, народ України є власником України».

Поширюючи цю маніпуляцію, російський агітпроп намагається схилити українців до думки, що Україні потрібно якнайшвидше починати мирні перемовини про закінчення війни, до того ж на умовах Росії.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join