Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message . Зеленський – агент, який діє в інтересах Росії.

Користувачі Фейсбук поширюють відео, де стверджують, що Зеленський працює на США і на Росію одночасно. Відео склепано з різних пропагандистських російських тез, на кшталт того, що «Україною керують з Америки», «Україна скоро перестане існувати», «Зеленський отримав мільярди доларів від США» та інших. Наприклад, у відео стверджують, що «Зеленський роззброїв НАТО, об’єднав росіян навколо Путіна та вигнав з Росії іноземні компанії, аби працювали російські».

Це — чергова спроба російських пропагандистів представити чорне білим, а порушені плани щодо захвату України за 72 години - перемогою: НАТО не роззброєне, підтримка Путіна важлива лише для самого Путіна та росіян, Зеленський не отримував мільярди від Заходу, Росія в ізоляції, і так далі. Війна, почата Росією, руйнує Україну – це правда, але вона також знижує економічні показники самої країни-агресора.

Детальніше про факти, які суперечать твердженням на відео можна прочитати в матеріалі Delfi.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join