Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Зброя, надана США, не потрапляє до України

Російські медіа поширюють такі повідомлення з посиланням на інтерв'ю виконувача обов'язків генерального інспектора Міністерства оборони США Шона О'Доннела американському виданню Bloomberg. Нібито О'Доннелл визнав, що ні США, ні Україна, не можуть зі 100% упевненістю сказати, куди потрапляє зброя, яку вони відправили в Україну. Це — неправда. 

Як пишуть фактчекери грузинського проєкту Myth Detector, російська пропаганда маніпулятивно цитує лише ті частини інтерв’ю, у яких йдеться про можливі порушення, і не згадуються встановлені механізми контролю за зброєю. О’Доннел справді сказав про те, що у Пентагоні розглянуть можливі випадки потрапляння зброї на «чорний ринок». Але поки йдеться лише про припущення, а не про доконаний факт порушень. Також у статті розповідають, що Пентагон має детальні механізми моніторингу озброєнь, які також охоплюють Європейське командування збройних сил США та новий офіс аташе з питань оборони у Києві. Як зазначається у статті Bloomberg, команда О'Доннелла перебувала в Німеччині в червні й обговорювала це питання з представниками Європейського командування. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join