Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Залужного «попросили знизити рівень своєї публічності через конфлікт із Зеленським»

Проросійські сайти продовжують писати про нібито справжній конфлікт між головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним та президентом України Володимиром Зеленським. Цього разу для переконливості своєї брехні пропагандисти використали статтю щоденної британської газети Financial Times «Ми стріляємо їх із рогаток»: український «залізний генерал» показує свій характер» («We hit them with slingshots' : Ukraine's iron general shows his mettle»).

Мовляв, у виданні «чимало уваги приділено питанню конфлікту Залужного із Зеленським».

У статті Financial Times, присвяченій Валерію Залужному, описують якості Залужного, його тактику та стиль, завдяки яким українська армія так успішно звільнила Херсон та Харківщину, змогла захистити Київ. Також згадується біографія, як генерал здобув таку позицію і який досвід мав до цього.

У публікації немає фактів про конфлікт із президентом Зеленським, а лише висловлюється припущення анонімних джерел про те, що Залужного попросили знизити рівень своєї публічності. При цьому далі в статті йдеться, що сам генерал не приписує перемоги та успіх у боях з російською армією собі, а не втрачає можливості подякувати солдатам за їхній внесок у майбутню перемогу.

Меседжі про конфлікт Зеленського та Залужного пропагандисти вкидають у соціальні мережі та медіа майже з початку повномасштабної війни Росії проти України. Починаючи з серпня, ці тези все активніше поширюються в інформаційному просторі. Вони є частиною деструктивної інформаційно-психологічної операції, покликаної розколоти українське суспільство та створити осередки політичної нестабільності. Детальніше. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join