Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake З 2014 року в Україні нібито винищували людей за готовність до діалогу з Росією

Проросійські ресурси поширюють інформацію, що після «державного перевороту» 2014 року в Україні вбивали людей, які були прихильниками мирних перемовин із Росією. Стверджуючи це, пропагандисти посилаються на Путіна, який зробив відповідну заяву. 

Насправді ця інформація не відповідає дійсності, пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. У 2014 році в Україні не було «держперевороту». Цим виразом пропаганда називає Революцію гідності, оскільки в Росії не можуть змиритися з силою та рішучістю українців у боротьбі за незалежність. Тоді, як і сьогодні, українці обстоювали європейський вектор розвитку, демократичні цінності, свої права та свободу.  

Ніякого ж винищення українців, які прагнули діалогу з Росією, не було. Доказом цього може слугувати той факт, що до початку повномасштабної війни в Україні функціонували проросійські політичні партії. Ба більше, 38 проросійських політиків з «ОПЗЖ» досі мають мандати. Прокремлівські медіа також були та є в Україні. Зараз там просто залишилися клікбейт і маніпуляції, у тому числі про «внутрішні проблеми України», однак після початку великої війни вони перестали цитувати російську дезінформацію, з них зникла явна джинса в інтересах росіян.

Зрештою, про жодні «мирні взаємини Росії з Україною» не може йтися, позаяк у 2014 році Росія анексувала Крим і почала війну в Донецькій та Луганській областях. Агітпроп укотре звинувачує Україну в неготовності до переговорів, проте причиною відмови є відсутність довіри до Росії, адже та неодноразово порушувала домовленості.

• Читайте також: Росія завжди прагнула миру, але Україна не хоче «домовлятися»

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join