Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Європа і США тягнуть Україну на «дно бездуховності»

Кремлівські видання впродовж тривалого часу поширюють меседж, що, мовляв, «колективний Захід» загруз у власній бездуховності й тягне за собою Україну. Як «докази» пропагандисти вигадують різні історії — як от, наприклад, про легалізацію педофілії та зоофілії в Іспанії. Вони також виривають рішення та ідеї з контексту, як от  нібито рішення англіканської церкви про гендерно-нейтральне визначення Бога. Меседж у своєму щорічному Федеральному посланні повторив президент Росії Володимир Путін. Зокрема, він заявляв, що «лише чоловік та жінка можуть бути родиною», «моральній деградації» в Росії не місце і що однією з причин для війни проти України є «захист світової моралі». 

Подібні дописи є очевидною спекуляцією, оскільки поняття духовності є субʼєктивним, а проблема дискримінації за будь-якою ознакою, включно з сексуальною та гендерною ідентифікацією — ні. Якщо говорити про фейки щодо педофілії та зоофілії, то у такому разі йдеться про нещодавно прийнятий пакет прогресивних законів у Іспанії. Зокрема, вони забезпечують права жінок йти в оплачувану «менструальну відпустку» та знімають низку обмежень щодо абортів. Однак ці закони не стосуються зоофілії чи педофілії. Якщо розібрати історію про гендерно-нейтральне визначення Бога, то головні інституції англіканської церкви лише оголосили про бажання розглянути це питання цієї весни. Крім того, заклики Європи та США у цьому контексті мають лише рекомендаційний характер,  і уряд України має вирішальне слово щодо того, чи впроваджувати їх у життя, чи ні.

У такий спосіб Росія знову звертається до приниження та висміювання представників ЛГБТ-спільноти. Крім того, так агітпроп вкотре виправдовує свою агресію проти України. Однак досвід свідчить, що якщо аналізувати статистику щодо ступеня сексуального насилля у країнах ЄС та Росії, то саме Росія має гірше становище. «Детектор медіа» раніше пояснював чому тема російської дезінформації щодо представників ЛГБТ-спільноти важлива для висвітлення.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join