Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Військові ЗСУ спалили Коран

Таке повідомлення поширили у соціальних мережах, зокрема у телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику. У повідомленнях ідеться, що українські військові знущаються з ісламської релігії: ріжуть на Корані сало, а потім розпалюють з нього вогнище. До публікації автори повідомлень додають відео, де буцімто це можна побачити. Це — неправда. 

У Центрі стратегічних комунікацій дослідили цей кейс та визначили, що відео є постановкою. Як пояснюють фахівці, у ньому присутні помилки у вимові й «неприхований російський акцент». Фахівці процитували фразу одного з героїв відео, яка звучить так: «хлопці, не можетє роспаліти костор». У Центрі стратегічних комунікацій упевнені: російські військові самотужки зняли відео, роздираючи Коран, і виставили це за дії українських військових. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join