Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Валерія Залужного відправляють у відставку

Таку інформацію поширили у прокремлівських медіа. У повідомленнях пишуть, що чинний міністр оборони України Рустем Умєров нещодавно нібито вніс подання щодо звільнення Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Автори публікацій посилаються на фейсбук-пост одного з народних депутатів України — Володимира Ар’єва. Однак це — неправда. 

На своїх сторінках у соціальних мережах Рустем Умєров спростував фейк: справді, народний депутат вкинув інформацію буцімто про відставку Валерія Залужного, але вона не відповідає дійсності та не є обґрунтованою. Зрештою, він посилався на анонімні джерела й не навів жодних доказів. Пізніше Володимир Ар’єв видалив публікацію у фейсбуці й перепросив, а в іншій публікації пояснив, що видаляє пост, адже «наразі у багатьох джерелах кажуть, що це [внесення подання на Ставку щодо звільнення. Ред.] — не так».

Рустем Умєров у фейсбуці, власне, підтвердив, що це — вкид. Але пропагандистські ресурси підхопили заяву народного депутата ще до видалення публікації й розтиражували її. 

Нагадаємо, раніше ми документували кейс, у якому розповідали, як невідомі створили фейковий акаунт Валерія Залужного в телеграмі, щоби поширювати повідомлення дискредитаційного змісту.

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join