Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Вагітна з фото після обстрілу пологового в Маріуполі — модель

Посольство РФ у Великій Британії, російські ЗМІ та пропагандисти поширюють фейк, що вагітна жінка з фото, зробленого після обстрілу пологового в Маріуполі, — це модель, блогерка Маріанна Підгурська. Насправді з Instagram блогерки видно, що вона дійсно вагітна. Також, судячи з геотегів та повідомлень в її інстаграмі, вона постійно мешкає в Маріуполі. Один з останніх її постів — перелік міст для укриття в Маріуполі.

Також в пості посольство РФ в Британії написало, що фото було зроблено Євгеном Малолєткою, відомим українським фотографом. Однак посольство оприлюднило фото, зроблене іншим фотографом — Мстиславом Черновим. 

ОНОВЛЕНО: Офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков заявив, що «поруч із лікарнею №3 у Маріуполі були скоєні два постановочні вибухи». За його словами, авіаудар — «повністю зрежисована провокація для підтримки антиросійського ажіотажу у західної аудиторії». Цю брехню поширили російські ЗМІ. Також російська пропаганда поширює заяву офіційного представника Росії при ООН Василь Небензя, який 8 березня заявив, «вигнали весь персонал пологового будинку №1 м. Маріуполь, ЗСУ обладнали в ньому вогневу позицію». Насправді 9 березня в Маріуполі розбомбили пологовий №2.

Детальніше

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join