Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В Україні шукають «менторів з толерантності для фронту»

Пропагандисти в анонімних телеграм-каналах, де поширюють проросійську риторику, стверджують, що на одному з сайтів для пошуку роботи з'явилася вакансія «ментора з толерантності для фронту». Мовляв, серед вимог до кандидатів є «активне статеве життя» та «відсутність венеричних захворювань», а у списку обов'язків є такі позиції як «виявляти прихованих геїв, проводити з ними психологічну роботу» та «для бажаючих проводити фізичні вправи для зміцнення м'язів анального сфінктера». Це — фейк.

За пошуком в інтернеті це оголошення знайти неможливо. Крім того, його спростував Яр Бірзул, співзасновник Фонду Kolo UA, куди нібито шукали «ментора» згідно з «оголошенням». У своєму твітері він написав, що «менторів з толерантності для фронту» у Фонді не шукають.

В «оголошенні» можна знайти низку речень, що вказують на шкідливі стереотипи щодо спільноти ЛГБТК+. Наприклад, одним із завдань на «посаді» мала би бути «профілактика поширення ВІЛ-інфекції та СНІДу». Такі твердження є дискримінаційними, оскільки підтримують хибну інформацію про осіб ЛГБТК+ як нібито головних носіїв вищезгаданих захворювань, навіть попри те, що статистика доводить протилежне. Поширюючи подібні фейки, пропагандисти хочуть посилити шкідливі стереотипи про спільноту ЛГБТК+ та вкотре показати, що в обмін на допомогу західних партнерів вони нібито змушують Україну «зраджувати традиційним цінностям». Все це є частиною масштабної дезінформаційної кампанії Росії проти спільноти ЛГБТК+, про яку вже писав «Детектор медіа».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join