Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В Україні буцімто почалося нашестя отруйних павуків з американських біолабораторій

Російські пропагандисти поширюють на своїх ресурсах повідомлення про нібито «атаку отруйних павуків на Україну». За їхніми словами, вже зафіксовано кілька смертей, і багато людей через це перебувають у лікарнях. Деякі пропагандисти навіть пов’язують «нашестя павуків» із роботою «американських біолабораторій». Втім це — фейк.

На нього звернув увагу Центр протидії дезінформації при РНБО. Його фахівці перевірили інформацію в Міністерстві охорони здоров’я України. За їхніми даними, про масові звернення по медичну допомогу через укуси не йдеться. У липні зареєстровано один випадок укусу отруйного павука каракурта, після якого постраждалий житель Одещини звернувся до медиків. Він перебуває в лікарні, отримує необхідну допомогу, і його стан стабільний.

Також МОЗ наголосило, що через аномальну спеку цього року в Україні справді активізувалися павуки, але летальних випадків немає. У разі укусу рекомендується одразу звернутися до медиків. Важливо пам’ятати, що укуси найотруйнішого павука України здебільшого не призводять до летальних наслідків. Пропагандисти поширюють таку дезінформацію, щоб викликати в населення безпідставну паніку. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join