Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українці просять у Путіна «повернути їм здоровий ґлузд»

  У повідомленні йдеться, що у Польщі відбувся мітинг, де українці просили у Путіна допомоги. Автори повідомлення додають до публікації світлину, де люди тримають плакат із написом: «Путін, поверни нам здоровий глузд». Це — неправда.

Аналітики проєкту Myth Detector дослідили цей кейс та встановили, що світлина зроблена за допомогою графічного редактора, напис наклали на оригінальне фото. Справжню світлину зробили у Варшаві під час протестів Євромайдану в Україні 2014 року. Організатором мітингу став громадський рух «Євромайдан» у Варшаві. Учасники пройшли до Посольства України у Польщі та вшанували пам’ять загиблих під час подій Революції Гідності. До дійства  долучилися також депутати польського Сейму. 

На справжніх фото зображені плакати з такими гаслами: «Підтримка сердець поляків є результатом вдячності українців» і «Єднаймося у боротьбі проти агресії спільного ворога — Путіна».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join