Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Українці почали рідше дивитись телебачення через «українську пропаганду»

У російських медіа пишуть, що нібито зараз українці менше дивляться телебачення через «медійну політику "київського режиму"» та українську пропаганду. У повідомленнях посилаються на результати опитування соціологічної групи «Рейтинг». Нібито у порівнянні з листопадом 2021 року частка телебачення у сегменті джерел інформації впала з 55% до 43%, натомість частка соцмереж (включно з телеграмом) зросла з 11% до 41%. Це — маніпуляція.

За результатами дослідження групи «Рейтинг», на сьогодні національні телеканали та месенджери справді мають майже однакову популярність як джерело новин для українців. Однак, у дослідженні немає висновків, що нинішня ситуація є наслідком «української пропаганди» на телебаченні. Ба більше — за останній рік довіра до новинного контенту національних телеканалів зросла з 43% до 72%, а місцевих медіа — із 43% до 62%. Як пише StopFake, російські медіа додали до результатів дослідження думки неназваних експертів, що спотворюють загальний контекст.

Російська пропаганда використовує тактику підміни понять та намагається видати інформування українців за державну пропаганду. У такий спосіб також підживлюють наративи про цензуру в українському інфопросторі та відсутність в Україні незалежних медіа.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join