Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українських біженців у Німеччині закликають вчити лексику прибиральників, щоб знайти роботу

Анонімні телеграм-канали, що поширюють проросійську риторику, опублікували фото, на якому зображена брошура із закликом до українських біженців у Німеччині. На ній можна побачити «певну лексику» для пошуку роботи перед приїздом до країни. «Лексику» становлять здебільшого слова на тему прибирання. Під публікаціями «українці» скаржаться, що німці нібито навіть не думають щодо високооплачуваної та кваліфікованої праці для біженців. Однак це — фейк. 

На нього звернули увагу аналітики проєкту StopFake. Вони зʼясували, що на сайті інтернет-платформи Handbook Germany, логотип якої пропагандисти використали для створення фейку, немає таких «порад». Крім того, на її фейсбук-сторінці зазначено, що всі їхні матеріали доступні лише в цифровому форматі — на їхньому сайті або офіційних акаунтах у соцмережах. 

За допомогою цього фейку Росія хоче принизити українських біженців та завдати репутаційного удару організаціям, які їх підтримують. «Детектор медіа» вже писав про те, як російський агітпроп вепонізує біженців та їхні проблеми задля своїх цілей. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join