Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Український військовий продав «ДНРівцям» турецький «Байрактар»

Про таке пишуть російські медіа. Мовляв, український військовий приземлив безпілотник на підконтрольній бойовикам території та втік з України, щоб «витрачати чесно зароблені гроші» за цю «угоду». Це — фейк.

Як пише Центр протидії дезінформації,  керування безпілотником «Bayraktar TB2» здійснює команда з трьох операторів, а не одна особа. Керувати  БПЛА без Центру управління дроном, що входить до складу комплексу – неможливо. Якщо безпілотник «приземлиться» на території ворога, то  супротивник не зможе його використовувати. Втрата «Bayraktar TB2» призвела б до розслідування військової контррозвідки, до завершення якого жоден з учасників інциденту не зміг би залишити Україну.  

Пропагандисти простійно поширюють фейкти для дискредитації «Байрактарів»: нібито Україна використовуватиме їх для хіматак, або ж буцімто українські військові відмовляються використовувати «Байрактари» чи нібито компанія, яка виготовляє байрактари, погодилася співпрацювати з Росією тощо.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join