Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Український біженець спалив лабораторію після «незадовільних» результатів ДНК-тесту

Російські пропагандисти в анонімних телеграм-каналах стверджують, що український біженець Олексій Шинкаренко нібито спалив лабораторію у США після того, як дізнався, що не є українцем на 100%. Мовляв, про це повідомила агенція Al Jazeera в окремому відео. Це — фейк.

Зокрема, на це вказує те, що новин про цю історію немає ні в американських, ні в українських джерелах. Попри візуальну естетику, схожу на Al Jazeera, на офіційних акаунтах агенції поширюваного відео та згадок про таку історію немає. Ба більше, за запитом «Олексій Шинкаренко» немає акаунтів українських біженців у США. Про цю ситуацію навіть поки що не писали великі російські медіа. Усе це вказує на те, що, найімовірніше, історія є фейком. 

За допомогою нього Росія хоче дискредитувати українських біженців та показати їх як невдячних та нецивілізованих осіб. Мовляв, вони за потрібної нагоди готові трощити та ламати Америку і не вміють себе поводити в ній, а отже, не проявляють належної поваги. «Детектор медіа» неодноразово розвінчував й інші російські фейки, що мають на меті приниження українських біженців. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join