Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українська влада не зацікавлена в збереженні життів захисників Маріуполя

Цю тезу поширює Міноборони Росії та російські пропагандисти, оголошуючи про свої плани «зачистити місто». Насправді президент Володимир Зеленський повідомив, що в України все готове, щоб вивезти з Маріуполя поранених і загиблих, також судна для евакуації жителів міста морем може надати Туреччина. Однак Росія поки не дала на це свою згоду. «До Маріуполя підійти неможливо. І вони [представники Туреччини] можуть з Бердянська, а ви розумієте, що до Бердянська це все ще треба, щоб доїхало. Тобто, у нас вся інфраструктура готова, щоб вивезти поранених і загиблих, і ми чекаємо погодження від Путіна. Я розмовляв з Ердоганом, а Ердоган розмовляє з ним і наразі саме від нього [Путіна] залежить цей момент», — розповів Зеленський. Крім того, Служба безпеки України повідомила, що російські окупанти готують масштабну провокацію в Маріуполі, щоб звинуватити Україну в нібито вбивстві цивільних жителів. За даними СБУ, окупанти готують масштабну фальсифікацію: планують зібрати в одному місці тіла маріупольців, убитих самими ж росіянами, та представити їх як «масових жертв українських військ».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join