Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Україні дали умовне кандидатство на вступ до ЄС через вторгнення Росії.

Такими повідомленнями проросійські телеграм-канали відреагували на отримання Україною статусу країни-кандидата на вступ до ЄС. Насправді такий меседж є розвитком маніпуляцій на цю тему. Спочатку російські пропагандисти поширювали думку, що Україну ніколи не приймуть в Євросоюз. “Україна не потрібна європейським лідерам у складі Євросоюзу", – заявляв пропагандист Соловйов. Далі до появи офіційного рішення лідерів ЄС, російські медіа переконували, що статус кандидата нічого не гарантує для України, адже невідомо, коли після цього вона зможе вступити в Євросоюз і чи взагалі стане членом об'єднання. Зараз пропагандисти зробили акцент на тому, що Україну “пожаліли” через вторгнення Росії, хоча російські політики заперечують “вторгнення” і називають його “спецоперацією”.

У такий спосіб Росія намагається знецінити реформи, які з 2014 року відбуваються чи ще мають відбутись в Україні для вступу до ЄС, мовляв нема чим пишатись. Однак Україна системно займається реформою судової системи, реформою антикорупційної системи, боротьбою з відмиванням коштів, удосконаленням антиолігархічного законодавства, удосконаленням системи захисту прав людини та багатьма іншими питаннями в контексті євроінтеграції, навіть в умовах війни з Росією. Європейські партнери підтримують та допомагають Україні в цей складний час. Натомість Росія всіма силами намагається довести, що Україна нікому не потрібна, не має світової підтримки, й лиш вони невтомно “підтримують і борються за благо українців”, знищуючи українські міста.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join