Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Україна знаходиться під контролем Заходу, який використовує її у власних інтересах

.

Наратив про «слабку» або «неіснуючу» державу під зовнішнім керуванням російськи пропагандисти використовують багато років, але масово поширюються ці тези після 2014 року. Ті ж самі тези просувають і під час війни, але не лише в російських ЗМІ – вони проникають і в західну пресу. Проєкт VoxCheck зібрав та спростував найпоширеніші тези в італійських та німецьких виданнях.

З кінця 2013 року з багатьох меседжів про «зовнішнє керуівання» продовжують існувати в інформаційному просторі твердження про «державний переворот» в Україні, який Захід, а конкретно – Вікторія Нуланд та Держдеп США, профінансували та штучно створили. Також в західній пресі просуваються конспірологічні теорії про «біолабораторії Пентагону» та «секретні бази НАТО», а також постійне наголошується на тому, що Захід намагається «знищити економіку України» - начебто заради того, аби Україна не перетворилася на конкурентноспроможню державу.

Всі ці фейки легко спростувати – наприклад, ніхто не буде «знищувати» конкурента шляхом його фінансово підтримки, яку Захід постійно надає Україні, а неіснуючі бази НАТО в Україні досі не знайшли навіть російськи пропагандисти, які щоденно звітують про «знищення українські військової інфраструктури», руйнуючи при цьому школи, житло та лікарні. Докладніше про ці фейки читайте в розборі VoxCheck та Детектор медіа.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join