Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Україна нібито впаде «за афганським сценарієм»

Російські пропагандистські медіа поширюють меседж, що Україна буцімто «закінчить так само, як і Афганістан» – коли станеться крах, то це відбудеться миттєво. Стверджуючи це, пропагандисти посилаються на відповідну заяву ірландського «журналіста» Чей Боуза.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП пишуть, що такі заяви не мають нічого спільного з реальністю та не підкріплені жодними фактами

Насправді «журналіст» Чей Боуз ― відомий ретранслятор кремлівських наративів і пропаганди. Він співпрацює із західними виданнями, які поширюють російську брехню. Наприклад, Боуз стверджував, що українські військові з 2014 року нібито «вбили тисячі цивільних громадян» і що в Україні триває «громадянська війна», яка розпочалася після «перевороту на Майдані» за буцімто «спонсорства ЦРУ».

Також у Центрі додають, що Сили оборони України продовжують знищувати російських окупантів, а міжнародні партнери надають усю необхідну допомогу та підтримку Україні. Це, зокрема, не дає підстав говорити про так званий «афганський сценарій» в Україні.

Цей вкид ― чергова інформаційна операція РФ, мета якої переконати західну авдиторію в тому, що нібито «перемога РФ ― близька й неминуча», а підтримка України не має сенсу. Раніше ми аналізували меседж, мовляв, США можуть перетворити Україну на новий Афганістан.

War
Author: Віталій Михайлів,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join