Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Житомирі нібито з’явилася гаряча лінія, куди можна скаржитися на агресивних людей у військовій формі

У мережі поширюють фото оголошення нібито від Національної поліції, в якому закликають звертатись на гарячу лінію у випадку агресії з боку людей у військовій формі. В оголошенні зазначені начебто новостворені номери гарячої лінії Національної поліції в Житомирі.

Скриншот із пропагандистського ресурсу

Однак ця інформація не відповідає дійсності, пишуть у проєкті VoxCheck. Фото «оголошення» можна знайти лише в російських і проросійських джерелах. Також власником номера телефону 0-800-505-222 є не правоохоронні органи, а компанія WIZARD. Вона займається постачанням обладнання для водопостачання, водовідведення та опалення. Інший вказаний номер (+380 (44) 254-96-96) є неактивним. Користувачі GetContact позначають його як телефон Міністерства внутрішніх справ. Можливо, це застарілий контакт МВС. 

Крім того, надійні загальнонаціональні та регіональні медіа не повідомляли про створення подібної гарячої лінії в Житомирі. Також Головне управління Національної поліції в Житомирській області не вказує про функціонування такої лінії. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join