Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Венеції з’явилося графіті, яке «показує суть контрнаступу», — зображення чоловіка та напис майже повністю покриті водою

Прокремлівські телеграм-канали поширюють інформацію про те, що в італійській Венеції нібито з’явилося графіті, яке прямо «показує суть контрнаступу». Агітпроп посилається на статтю буцімто інформаційного агентства ANSA та поширює скриншот з їхнього сайту із цим графіті. На фото бачимо зображення чоловіка та напис «контрнаступ не закінчується», які майже повністю покриває вода. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру протидії дезінформації. Вони встановили, що на сайті ANSA немає такої статті й фото цього графіті.

Російська пропаганда продовжує поширювати дезінформацію про невдалий український контрнаступ від імені іноземних медіа, щоб підважити свої меседжі про провал України на фронті. У такий спосіб агітпроп намагається викликати паніку серед українців та деморалізувати військовослужбовців, а також показати, що Захід не підтримує Україну. Раніше ми спростовували фейк про те, що у Берліні створили графіті із «Зеленським-канібалом».

Author: Олександра Котенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join