Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У США відмовилися приймати українських біженців

На початку травня у фейсбуку, зокрема, у групі «Консервативний рух» оприлюднили інформацію про те, що в США нібито відмовилися приймати українських біженців й на кордонах вже збираються черги із українців, на яких Вашингтону начхати. У повідомленнях також додавали, що Зеленський не реагує на такі дії США. Проте як пишуть фактчекери проєкту Myth Detector, твердження про те, що Сполучені Штати відмовилися приймати українських біженців, є неправдивими, а маніпуляції посилюються тим, що з 25 квітня США змінили правила прийому біженців з України, що й спричинило тимчасову затримку в кордону.

«Українським біженцям необхідно заповнити спеціальну заяву, яка розглядається в індивідуальному порядку, і знайти спонсора, який фінансуватиме їхнє перебування в країні», — пишуть фактчекери. Однак це не є відмовою прийому біженців з України. Нагадаємо, Росія вже неодноразово поширювала схожу тезу про те, що українських біженців відмовляються приймати в країнах ЄС. Зокрема, в Польщі та Німеччині. Також пропагандисти поширювали фейки про те, що українські біженці нібито вчиняють злочини в тих країнах. У такий спосіб, повідомляючи, що США та інші країни відмовляються від біженців з України, російська пропаганда прагне дискредитувати союзників України у російсько-українській війні. Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join