Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У рекламі оператора зв’язку «Київстар» розкрили інформацію щодо реальних втрат України у війні

Російські пропагандисти поширюють інформацію про те, що український оператор мобільного зв’язку «Київстар» нібито розкрив у промо благодійної ініціативи реальні втрати серед українських військових у війні з Росією. Буцімто компанія створила відеоролик, у якому закликає надсилати смс загиблим військовослужбовцям, проте сотні тисяч захисників не зможуть відповісти на повідомлення. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру протидії дезінформації. Вони перевірили інформацію в компанії «Київстар», де їм повідомили, що оператор зв’язку не проводив подібних акцій та не випускав проморолику.

Поширюючи фейки про втрати серед українських військових, російські пропагандисти намагаються залякати українців та дискредитувати військове керівництво. Мовляв, влада замовчує реальні втрати, аби люди не боялися мобілізуватися. Раніше ми спростовували фейк про те, що в Тернополі погрожують відключити газ та гарячу воду призовникам, які не прийдуть у ТЦК.

Author: Олександра Котенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join