Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message У проросійському телеграм-каналі пишуть, що Єрмак прагне ескалації війни

Проросійські джерела стверджують, що голова Офісу Президента України Андрій Єрмак вважає головним завданням для України втягнути НАТО в пряме протистояння з Росією. Як повідомляють пропагандисти, саме це дозволить Україні вступити до Альянсу та виграти війну. Альтернативних сценаріїв нібито немає ― резерви та техніка перебувають на критичних показниках, затяжну війну Україні не витримати, а отже «треба шукати формати для ескалації війни та провокації Кремля».

Насправді українське військово-політичне керівництво, навпаки, прагне завершення війни, до того ж на справедливих для країни умовах. Про це пишуть у Центрі протидії дезінформації. Україна немає намірів втягувати НАТО в безпосередній конфлікт із Росією, однак українська влада просить всебічно підтримувати країну, аби та могла продовжувати давати відсіч російській агресії та, зрештою, завдати поразки країні-терористці. 

Подібними повідомлення Росія звинувачує владу України в ескалації війни. Також пропагандисти апелюють до «критичної кількості резервів і техніки», «нездатності України воювати тривало», однак міжнародні партнери продовжують військовим і фінансовим шляхом допомагати українській державі, а завдяки Курській операції ЗСУ театр воєнних дій перемістився й на територію Росії. Відповідно, самому Кремлю може бути невигідно продовжувати цю безпідставну війну, тому там і шукають шляхів її припинення на недоброчесних і невигідних для України умовах.

Раніше ми аналізували російський дезінформаційний меседж, мовляв, Київ хоче спровокувати Кремль на удар тактичною ядерною зброєю.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join