Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure У мережі поширюють фотофейк із зустрічі Зеленського з Байденом

У соціальних мережах та телеграмі масово поширюють фото з візиту Володимира Зеленського до США. На світлині президент України знятий із президентським подружжям США зі спини. Подружжя обіймає Зеленського, при цьому рука Джо Байдена нібито розташована непристойно. Це фото — фейк.

Фактчекери MythDetector та Reuters перевірили світлину й встановили, що її змінили за допомогою фоторедакторів. На автентичній версії фото рука Байдена покладена на спину Зеленського поряд з рукою його дружини. Світлину перша леді США опублікувала на своїй офіційній сторінці у твітері. 

На тлі новин про візит Володимира Зеленського до США агітпроп розгорнув дезінформаційну кампанію для дискредитації цієї поїздки. Поширювали й фейки, що буцімто американський журнал MAD випустив обкладинку, на якій Байден і Зеленський зображені в образі Лаокоона.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join