Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message У Херсоні без Росії нібито почалась гуманітарна катастрофа

Пропагандисти, що поширюють проросійську риторику в медіа та серед російського політикуму, стверджують, нібито в Херсоні «страшно жити». Мовляв, без російського впливу місто переживає «гуманітарну катастрофу». 

На цей меседж звернули увагу аналітики проєкту StopFake. Вони наголошують, що гуманітарна ситуація в Херсоні та інших прифронтових містах України є складною саме через російську агресію та щоденні обстріли з боку Росії. Вона продовжує атакувати різні райони міста, завдаючи шкоди цивільній інфраструктурі та вбиваючи звичайних людей. Перебої в енерго-, тепло- та водопостачанні є наслідком саме дій Росії. З моменту деокупації Херсона в листопаді 2022 року окупанти намагалися завдати максимальної шкоди місту та його енергетичній системі. Однак саме Україна доклала зусиль для відновлення інфраструктури та підтримки місцевого населення. Фахівці StopFake стверджують, що в місті є багато магазинів, працюють пункти видачі гуманітарної допомоги та програми підтримки місцевого населення.

Поширюючи подібні меседжі, пропагандисти хочуть знецінити зусилля України та перекласти відповідальність за злочини Росії з агресора на жертву агресії. «Детектор медіа» неодноразово спростовував й інші вигадки російського агітпропу щодо ситуації в Херсоні. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join