Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Франції пройшла акція протесту проти НАТО і війни в Україні

У соціальних мережах поширюється відео, на якому французька поліція жорстоко придушує демонстрації, що відбулися в Парижі. Дописи під відео стверджують, що нібито це акції проти Організації Північноатлантичного договору (НАТО) та російсько-української війни. Це — неправда.

Протест, що відбувся у Парижі 16 жовтня, не мав жодного стосунку ні до НАТО, ні до війни в Україні. Причиною акції стало зростання вартості життя та глобальне потепління. 

Французькі фактчекери проєкту Logically знайшли відео з мітингу за допомогою зворотного пошуку. Під оригіналом відео зазначено, що французька поліція використовує сльозогінний газ, щоб розігнати марш проти високих цін і кліматичної бездіяльності у Парижі. Associated Press також завантажило на YouTube відео тієї ж сутички, зняте з іншої позиції 22 жовтня 2022 року. На початку відео на одному з банерів протесту було написано французькою мовою «Марш проти дорогого життя».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join