Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Бучі українські військові використовували заборонені шрапнельні снаряди ЗШ-1

У російських пропагандистських медіа з'являються повідомлення про те, що у Бучі українські військові використовували заборонені шрапнельні снаряди ЗШ-1. За даними Центру протидії дезінфомації при РНБО, основним аргументом, до якого апелюють пропагандисти є те, що «гаубиці Д-30, які й відстрілюють такий снаряд, у Росії застосовуються мало і переважно перебувають на консервації, а от українська армія такі гаубиці широко використовує». Однак, за даними Центру, цей аргумент не витримує критики, адже ящики з російськими снарядами ЗШ-1 було виявлено в с. Андріївка Київської області, перекидання гаубиць Д-30, які належать Росії, було зафіксовано 11 березня на території Білорусі, перекидання САУ 2С1 «Гвоздика», які належать Росії, та також відстрілюють снаряд ЗШ-1, було зафіксовано 19 березня на території Білорусі. Нагадаємо, після того, як територію Київщини, зокрема, і Бучу, звільнили від російських окупантів, світ побачив фото звірств, які здійснили російські солдати. Щоби виправдати себе, Росія продукувала десятки фейків про те, що все, що відбулося у Бучі не є правдою, а є лише постановою української армії для дискредитації Росії.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join