Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Твіттер обмежує використання українського прапорця у назвах профілів

У соціальних мережах поширюють повідомлення, що нібито твіттер просить неперевірених користувачів прибрати українські прапорці біля імен та назв акаунтів. У повідомленнях прикріплювали скриншоти допису в Twitter української сторінки Walter Report нібито з проханням від адміністрації соцмережі видалити значок прапора України. Мовляв, відкрито підтримувати Україну можуть лише підписники «Twitter Blue» — преміумсервісу, який надає користувачам доступ до різноманітних функцій. Це — фейк.

Жодних обмежень на використання значка українського прапора немає. На поширення повідомлень звернули увагу фактчекери проєкту MythDetector. Вони з’ясували, що сторінка Walter Report навмисно виклала фейковий допис. У такий спосіб автори хотіли звернути увагу на те, що «фейкові меми» спричиняють більший розголос, ніж реальні події в Україні. Також вони наголошують, що Ілон Маск повторює наративи російської пропаганди, й це впливає на Україну та українців. Згодом власники акаунту Walter Report спростували створений ними фейк.

Соціальні мережі справді стали зручним майданчиком для поширення російської пропаганди та дезінформації. Детальніше читайте у дослідженнях «Детектора Медіа».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join