Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Третина біженців з України у Франції є мігрантами з Африки

Про це заявляє французький ультраправий політик Еріка Земмур, слова якого активно поширюють в російській пресі. Насправді, лідер політичної партії «Реконкіста» та кандидат на пост президента Франції 2022 року, бреше. Як і його колега по партії Маріон Марешаль ще на початку березня говорила про те, що серед біженців з України «третина африканців і вихідців із Північної Африки». Вона, в свою чергу, посилалася на статтю газети Figaro, де схожі дані наводило єдине анонімне джерело видання. Але за офіційною статистикою МВС Франції з 26 000 людей, що прибули у Францію до 31 березня як біженці від війни з Росією, менше 5% не є «європейцями». Такі дані наводить французське радіо RTL, яке провело власний фактчекінг заяв ультраправих політиків. В статті не вказано, хто ці люди - іноземні студенти, які евакуювалися в Європу, чи громадяни України. Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join