Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message США попереджає Україну, аби вона не робила нових терактів

Україна ще у квітні визнала Росію державою-терористом, і відтоді проросійські та російські ЗМІ, телеграм-канали та блогери, намагаються поширити дзеркальний меседж про те, що саме Україна – держава-терорист. Черговим приводом для цього стала стаття The New York Times, в якій неназвані «представники розвідки США» та «американські офіційні особи» вважають, що Україна причетна до вбивства доньки Олександра Дугіна Дар’ї. В статті також йдеться, що американські посадовці не знали про спецоперацію заздалегідь, не надавали ніякої інформації українській стороні, і були здивовані там, що з ними не консультувалися перед спецоперацією. В статті не уточняється, чому будь-яка держава у світі повинна консультуватися з представниками американського уряду при проведенні власних таємних операцій. Також в статті не вказано, хто саме в українському уряді міг санкціонувати таку спецоперацію і навіщо.

Блогер Анатолій Шарій навіть записав з нагоди цієї статі термінове відео, де вголос читав матеріал The New York Times. І намагався переконати аудиторію в тому, що ця публікація – попередження українському уряду від американських чиновників, аби Київ не готував «подальших терактів в стилі 11 вересня», і що американці вже знають мету — і хочуть відсторонитися від наслідків цього майбутнього теракту. Всі ці вигадки Шарія – частина загального меседжу, який просуває російська пропаганда про Україну як «терористичну державу». З тією ж метою російські телеграм-канали називають Україну «УГІЛ», або «угруповання “Українська держава”», і в такий спосіб реагують на реальні докази тероризму російської держави – бомбування цивільної інфраструктури, обстріли жилих будинків, захоплення атомних станцій та масові злочини проти громадян Україні на окупованих територіях. Україна неодноразово заявляла, що не має стосунку до вбивства Дугіної. А ось російські спецслужби неодноразово вбивали чи намагалися вбити політичних опонентів режиму, чи незручних свідків – здебільшого їх отруювали, але також вбивали з вогнепальної зброї та навіть підривали в автівках.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join