Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Шахраї пропонують українцям отримати «державну паливну субсидію»

У соцмережах поширюють інформацію, що нібито через складну енергетичну ситуацію в країні для українців передбачена так звана «державна паливна субсидія» за сприянням національної мережі автозаправних комплексів «WOG». Для отримання субсидії, мовляв, потрібно перейти за посиланням та пройти коротеньке опитування з подальшою можливістю обрати приз, а згодом поділитися результатами з друзями. 

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили інформацію та виявили, що це — шахрайство. Перейшовши за посиланням, фактчекерів перекинуло на фейковий сайт, який жодного стосунку не має до офіційного сайту «WOG». Згодом запропонували пройти опитування та обрати виграшний пакунок, у якому міститься «державна паливна субсидія» у вигляді семи тисяч гривень. Потім потрібно поділитися з 20 друзями задля «отримання» винагороди. 

На офіційному сайті «WOG» також спростували таку інформацію та опублікували застереження про шахраїв, які поширюють фейковий розіграш в месенджерах. Водночас працівники компанії наголошують, що метою таких дій переважно є викрадення персональних даних користувача соцмереж.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join