Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Румунські війська вже на кордоні з Молдовою

Пропагандисти поширюють інформацію, мовляв, Румунія накопичує війська та техніку на кордоні з Молдовою і готується напасти на неї у будь-яку хвилину. найактивніше такі дописи поширювали у твіттері. Це — фейк. 

Про це пише «Радіо Свобода». У виданні отримали коментар речника Міністерства оборони Румунії Констянтина Спану стосовно цього. Високопосадовець сказав, що «не було жодних змін у розгортанні румунських сил і протиповітряних систем». Це — важлива деталь, оскільки у низці дописів пропагандисти також згадували й про нібито розгортання румунських зенітних комплексів. Спану додав, що румунські військові стежать за хвилею фейків від початку повномасштабної війни проти України за допомогою власної платформи Inforadar

У такий спосіб пропагандисти намагаються дестабілізувати ситуацію у Європі. Мовляв, Молдова мусить бути обачнішою, водночас лояльнішою до Росії, інакше буде як в Україні. Зокрема, подібні повідомлення є частиною масштабної інформаційної кампанії російської пропаганди проти Молдови. «Детектор медіа» писав про тактику залякування, яку активно використовують у її межах. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join