Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Російські пропагандисти пишуть, що Міноборони України видало наказ про скасування рішень ВЛК, прийнятих із 2022 року

Проросійські ресурси поширюють «наказ» від імені Міністерства оборони України, який стосується змін у роботі військово-лікарських комісій (ВЛК) при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Зокрема, у відповідному документі йдеться, що рішення ВЛК, видані в Київській, Одеській, Львівській, Вінницькій, Житомирській областях місцевими ТЦК з 2022 року, «визнані недійсними».

Скриншот ЦПД

Центр протидії дезінформації РНБО верифікував цей «наказ» у Міноборони та з’ясував, що він фейковий. Документ написали з грубим порушенням вимог щодо оформлення. Також він містить чимало помилок. Наприклад, правильною є назва Центральна військово-лікарська комісія ЗСУ без додавання прийменника «при».

У Центрі наголошують, що мета таких вкидів ― дискредитувати Міністерство оборони України, посіяти панічні настрої серед населення та зірвати процес мобілізації. 

Дещо раніше ми аналізували фейковий наказ від імені Міністерства охорони здоров'я України про перетворення дитячої лікарні в Краматорську на військовий шпиталь.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join