Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Російські пропагандисти поширюють фейки про Херсон у новому фільм RT

Директор російськомовного мовлення каналу RT Антон Красовський зняв фільм про окупований Херсон під назвою «Русский Херсон. Мы ждали этого 30 лет». У фільмі поширили багато фейків – як історичних, так і сучасних. Наприклад, що за Херсон ніхто не бився, хоча це неправда. Що ЗСУ обстрілює житлові будинки в Новій Каховці – хоча ЗСУ завдало ракетного удару по військовому складу. Що Херсон – російське та російськомовне місто. Що в Україні забороняли святкувати 9 травня чи розмовляти російською. Що місцеві жителі мріяли про «звільнення» десятиріччями.

Цю та іншу брехню російського пропагандиста спростовували одразу два  регіональних видання – «Кавун.City» та «Мост». Вони також назвали всіх, з ким спілкувався Красовський: це виключно колаборанти, які зараз намагаються видавати себе за місцеву владу. Серед них Кирило Стрємоусов та Володимир Сальдо, а також решта не надто відомих зрадників. Жодної людини, яка б не була згодна з окупацією, у фільмі не показано. Не розповів Красовський так само і про проукраїнські мітинги на початку окупації, про дії партизанів та катування, тортури, вбивства та викрадення українців у Херсоні та області.

Красовський вже вдруге знімає фільм про «русскіе города» для власного каналу. Раніше він був продюсером такого ж брехливого фільму про Маріуполь.

Фільм намагаються просувати на різних каналах та в соцфільних мережах. Так, українська корстувачка Катя Піддубна розповіла, що їй найдішла пропозиція рекламувати цей фільм у власній групі Вконтакті.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join