Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Росіяни зняли постановче відео про затримання «українських диверсантів» на території Росії

Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при РНБО. 12 жовтня російська ФСБ повідомила про «запобігання двом диверсіям», які нібито мали скоїти «українські агенти», що в’їхали до Росії через Естонію. Одного «затримали» в Брянській області, вилучивши саморобний вибуховий пристрій, іншого — у Підмосков’ї з двома ПЗРК «Ігла».

Відео про затримання «українських диверсантів» — постановка. Центр звернув увагу, що «український диверсант» нібито їздив Московською областю автівкою, навантаженою зброєю та на українських номерах. Щоб затримання мало динамічний вигляд, його знімали одночасно з декількох ракурсів. Ймовірно, довелося зробити декілька дублів. Про це свідчить  різниця у відстані між автомобілями на різних кадрах.

Також ФСБ повідомила про «розкриття» справи щодо диверсії на Кримському мосту. Як докази росіяни показали рентгенівський знімок вантажівки, яку нібито було заміновано. Але у вантажівки бракує однієї задньої осі. Диск запаски, на відміну від решти коліс, просвічується наскрізь. Так, ніби до дна приклеїли порожню шину.

Російська пропаганда систематично використовує постановчі відео  про причетність «українців» до вже скоєних на території Росії злочинів чи про випереджувальні арешти. Раніше пропагандисти зняли фільм про «викриття агентів СБУ» на тимчасово окупованій Херсонщині.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join